Alle INS & OUTS van de PILLAR

Mensen met autisme ervaren problemen op alle levensgebieden. Ze hebben moeite om zelf sturing en richting te geven aan hun leven. Ouders, partners, docenten, coaches, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen hen daarbij begeleiden. Dit is geen eenvoudige opgave. Bovendien heeft iedereen zo zijn eigen valkuilen. Soms levert bepaald gedrag dilemma’s op die professioneel handelen in de weg staan. De PILLAR-methodiek zorgt ervoor dat ondersteuning en coaching op methodische wijze gebeurt.

In dit programma krijg je inzicht in en grip op het gedrag en de problematiek van mensen met autisme. Je krijgt uitleg over de zes pijlers van de PILLAR-methodiek: presentie, interactie, levenscoaching, luisteren, actie en rust. En je leert ermee werken in de praktijk. Bovendien wordt je je bewust van jouw valkuilen en dilemma’s en geven we je handvatten om hiermee om te gaan.

In deze workshop

  • PILLAR
  • communicatieve vaardigheden
  • sociale vaardigheden
  • mindfullness en ontspanning
  • valkuilen en emoties
  • gedrag en gedragsbeïnvloeding

duur 8 dagdelen
voor wie ouders, docenten, mantelzorgers, partners van, vrijwilligers
voorkennis niet nodig
kosten € 1.200,- per deelnemer

Nb. Voor ‘Alle ins & outs van de PILLAR’ kun je aansluiten bij de losse workshops 2, 3 en 5. Maar je kunt ook kiezen voor een driedaagse workshop. Op dag 1 en 2 volg je een ochtend-, middag- en avondprogramma en op dag 3 een ochtend- en middagprogramma.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van data van deze workshop? Vul dan het contactformulier in.